Wat zijn de voordelen van EPDM rubber in de dakgoot? | Gootlek.nl
HomeEPDM synthetisch rubber voor in de dakgoot

Wat is EPDM precies?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. EPDM is een synthetisch rubber. Het is bijzonder goed bestand tegen zonlicht, ozon en andere weersinvloeden. Daarnaast staat EPDM bekend om de grote, blijvende flexibiliteit. Het materiaal heeft zich al vele tientallen jaren wereldwijd bewezen als topkwaliteit afdichtingsmateriaal voor de automobielindustrie en voor (platte) daken, waterbassins, vijvers en allerlei andere bouwkundige toepassingen.

Welk merk gebruikt Gootlek.nl

Gootlek.nl werkt uitsluitend met Resistit EPDM rubber. Resistit vloeit voort uit het product Resitrix dat al ruim 30 jaar wordt geproduceerd. Van de Resitrix zijn al miljoenen vierkante meters verwerkt.
Resistit is speciaal voor dakgoten en gevelafdichting gemaakt. Door het dunner te maken dan de Resitrix en in verschillende breedtes aan te bieden, is het uitermate geschikt voor de dakgoot. Resistit is in de wereld van dakbedekking bekend als één van de beste EPDM producten.Omdat onze verwerkers gespecialiseerd zijn in één product kunt u ook in de uitvoering topkwaliteit verwachten.

Gootlek.nl werkt nauw samen met zijn leverancier Dakmaterialen.com. Hier bieden ze alles aan op het gebied van EPDM en andere dakmaterialen. Wilt u zelf aan de slag met het renoveren van uw dak of dakgoot.In de webshop vind u alle producten die u nodig heeft.

Milieuvriendelijkheid

EPDM-folie is een zeer hoogwaardig product. Dit betekent dat de folie in slechts 1 laag van 1,6 mm kan worden aangebracht. Dan nog heeft EPDM-folie een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar! Als dat vergeleken wordt met een nieuwe zinkengoot die tegenwoordig ca. 20 jaar mee gaat, scheelt dit aanzienlijk in productiekosten en vervangingskosten.
Dit geldt niet alleen voor de productie van het materiaal, maar ook voor de diverse transporten (grondstoffen, gereed product en afval) en de verwerking van het afval! Al met al een makkelijke manier voor een behoorlijke bijdrage aan de reductie van de CO2 uitstoot.
Ook geven zink en andere metalen zuren af aan het water wat door de goot in ons grondwater komt.

HIGHLIGHTS
 • 20 jaar ervaring
 • Duurzame oplossing
 • Door heel Nederland
 • 10 jaar garantie
Stappenplan

Met ons stappenplan kunt u op uw gemak alle gegevens verzamelen die wij nodig hebben om een scherpe offerte te kunnen opstellen. Dit stappenplan kunt u eenvoudig printen.

Download stappenplan

VEILIGHEID

Gootlek werkt veilig

Bij het monteren van een zinken dakgoot wordt gebruikt gemaakt van een brander met een soldeerbout. Dit is nodig om de stukken zink met tin te versmelten. Onder het dakbeschot van pannen of golfplaten zitten vaak uitgedroogde vogelnesten en opgedroogd hout en stof, dit dit verhoogt de kans op brandgevaar.

Bij de installatie van EPDM rubber in de dakgoot wordt helemaal géén gebruik gemaakt van een brander. De folie wordt koud verlijmd. De EPDM is zelfklevend en hecht zeer goed op de ondergrond die met primer is ingestreken. De naden en details worden met een hetelucht föhn aan elkaar gelast. Er komt geen open vuur aan te pas!

Resistit EPDM folie voldoet aan het Bouwbesluit en heeft een CE keurmerk. Hieraan zijn eisen verbonden waaraan het product moet voldoen. U kunt daarom gerust zijn dat het door ons aangebrachte product garant staat voor een brandveilige dakgoot.

Specifieke eigenschappen Resistit EPDM rubber:

 • Levensduurverwachting > 50 jaar
 • Alle naden zijn thermisch te lassen
 • Verouderingsbestendig, bestand tegen UV.- en I.R. straling
 • Hoge bestendigheid tegen biologische organismen en chemicaliën
 • Temperatuursbestendig tegen ca -35° tot +100°C
 • Blijvend elastisch, met een rek bij breuk van ca 500%
 • Vliegvuur en stralingswarmte bestendig

EPDM RUBBER

Levensduur EPDM rubber

EPDM heeft een zeer lange levensduur en heeft bewezen dat het meer dan 50 jaar mee gaat. Onze jarenlange ervaring met EPDM draagt bij aan de lange levensduur van uw nieuwe dakgoot. Deze levensduur komt doordat het product zeer flexibel is en heeft een rek-vermogen van bijna 500%. De u.v. en i.r. bestendigheid van het product heeft ook een zeer belangrijke invloed op de zeer lange levensduur.

© 2020 Gootlek.nl – strak, duurzaam, milieuvriendelijk en goedkoop.

Gootlek.nl