Dakwerk – EPDM rubber dakbedekkingen

Dakwerkzaamheden

Kunststof dakbedekkingen zijn sterk in opkomst. De voordelen van kunststof dakbedekkingen ten opzichte van traditionele bitumineuze bedekkingen krijgen steeds meer bekendheid. Zo heeft kunststof dakwerk een langere levensduur dan bitumen. Tevens wordt bij de aanleg van kunststof daken geen open vuur gebruikt waardoor de uitvoeringsrisico’s sterk worden verminderd.

Wij van Gootlek.nl maken vooral gebruik van EPDM rubber dakbedekkingen. Dit is een UV bestendige rubber kunststof van zeer hoge kwaliteit met een  langere levensduur dan een traditionele bitumineuze dakbedekking.

Resitrix

Resitrix SK en Resitrix MB zijn beproefde dakbanen van Carlisle Construction Materials. Beide producten zijn combinatie-dakbanen van een gewapend EPDM rubber aan de bovenzijde en een hoogwaardige SBS-polymeer-bitumen compound aan de onderzijde. Het resultaat is een uitzonderlijk duurzaam dakproduct, dat voor tal van afdichtingstoepassingen geschikt is en een zeer lange levensduur kan bereiken.

In Resitrix zijn de voordelen van beide componenten zeer goed met elkaar verenigd: een lasbare en (dankzij de wapening) maatvaste dakbaan met de duurzaamheid van EPDM. Carlisle Construction Materials claimt een levensduur verwachting van maar liefst 40 jaar!

Resitrix MB is een dakbaan voor mechanisch bevestigde systemen. Resitrix SK is een zelfklevende dakbaan, die niet alleen voor daken, maar ook voor dakgoten een uitkomst biedt. Resitrix SK W dakbanen zijn zeer geschikt voor daktuinen en vegetatiedaken door de wortelbestendigheid van de EPDM-toplaag.

Dakrenovatie en dakreparatie

Dak woning Ulft
Dak woning Ulft

Bij de dakrenovatie of reparatie van uw bestaande platte dak of lichthellende dak is een duidelijke en complete inventarisatie essentieel. Wij stellen vooraf een gedetailleerd plan op met uw wensen en doelstellingen. U ontvangt van ons een goed overwogen renovatie- of dakreparatie advies met levensduur, planning en opbouw, en uiteraard kwaliteit als belangrijke maatstaf.

 

In de meeste gevallen kan uw oude dakbedekking blijven liggen, deze kan dan fungeren als een dampremmende laag. Hierover wordt een laag isolatie aangebracht, waarover de Resitrix EPDM wordt aangebracht. De randen worden niet zoals de traditionele manier afgewerkt met en trim-, maar met een afdekkap. Deze valt over de dakbedekking, de dakbedekking zit tot het einde van het dak zodat het dak tot aan de rand dicht zit. Ook afwerking met een zinken deklijst is mogelijk, om een klassieke uitstraling te krijgen.

Nieuwbouw daken

gootlek-platte-daken-dakwerk-1Gootlek.nl realiseert uw nieuwe platte dak met een hoogwaardig E.P.D.M. rubber dakbedekking. Geballaste, mechanisch bevestigde, of partieel verkleefde daken: voor elk daktype bieden we u de oplossing. Gootlek.nl biedt u het totaalpakket inclusief het leveren en aanbrengen van isolatie, dampremmer, hwa, dakdoorvoeren en lichtkoepels.

Fotogalerij platte daken – dakwerk

Klik hier voor onze fotogalerij van platte daken

Offerte dakwerkzaamheden

Klik hier voor een vrijblijvende offerte voor uw dakwerkzaamheden