Woningstichting

EPDM rubberfolie van Gootlek.nl

Duurzame en slimme oplossingen voor de renovatie van de dakgoot

Woningbouwverenigingen hebben regelmatig te maken met dakgootrenovatie of -vervanging. Bent u op zoek naar een goedkope en duurzame oplossing, laat de dakgoten van uw projecten dan beplakken met EPDM rubberfolie. Dit materiaal staat bekend om de grote, blijvende flexibiliteit en is daarmee hét afdichtingsmateriaal voor dakgoten. Bovendien is renovatie van de dakgoot met EPDM een stuk goedkoper dan zink. Gootlek.nl is één van de enige in Nederland gespecialiseerd in dakgootrenovatie met EPDM.

Dakgoten

Wij van Gootlek.nl zijn in Nederland de enige erkende verwerkers van het product Resistit EPDM rubberfolie. Door onze ervaring, ons vakmanschap en de kwaliteit van de Resistit EPDM zult u een dakgoot krijgen waar u de komende 50 jaar geen omkijken meer naar heeft.

Resistit EPDM rubberfolie heeft een uitzonderlijk lange levensduur; dubbel zo lang als een dakgoot van zink of kunststof. Bovendien is het product zeer milieuvriendelijk en zijn er geen andere producten denkbaar die milieuvriendelijker zouden kunnen zijn. Resistit EPDM rubberfolie laat ook op dit gebied andere producten ver achter zich.

Renovatie dakgoot

Renovatie dakgootBij renovatie van de dakgoot kan de oude zinken dakgoot doorgaans blijven zitten. De Resistit EPDM rubberfolie wordt in de oude zinken dakgoot koud verkleefd. Het aanzicht van de dakgoot verandert niet ten opzichte van de huidige situatie. Dit gegeven zal het een flinke kostenbesparing opleveren omdat er geen sprake is van afval-, sloop- en herstelkosten.Onze manier van werken is erg veilig doordat er geen open vuur wordt gebruikt, iets dat met solderen van een zinken dakgoot wel nodig is. 95% van de dakgoot wordt koud verkleefd, alleen de lasnaden worden met een hetelucht föhn aan elkaar gelast.

Vaak hebben woningbouwverenigingen versnipperd bezit, om hierbij de dakgoten te vervangen met zink, is het lastig aan te sluiten op de goot van de woning die geen eigendom is van de woningbouwvereniging. Door de dakgoot te renoveren met EPDM is dat probleem verholpen. Dit komt door dat EPDM kan worden verwerkt per woning. De EPDM wordt dan ca. 15 cm in de goot van de buren vast geföhnd.

Nieuwbouw dakgoot

nieuwbouw-gootBij nieuwbouw wordt de Resistit EPDM rubberfolie verwerkt in de getimmerde dakgoot. Hierover kan een zinken kraal als randafwerking gemonteerd worden.

De nieuwe dakgoot krijgt zo alsnog een klassieke uitstraling met aan de binnenkant van de dakgoot de duurzaamheid van Resistit EPDM rubberfolie.

Materieel en gereedschappen

gootlek hoogwerkerGootlek.nl beschikt zelf over al het benodigde materieel, zoals u op de foto ziet, een eigen hoogwerker. De hoogwerker is een klein mobiel apparaat dat opgevouwen door een deur van 80 x 211 cm kan rijden, en toch een werkhoogte kan bereiken van ca. 14 meter. Verder beschikken we over onze eigen rolsteigers met als aanvulling hierop een triangelbrug steiger. Met een combinatie van deze steigers kunnen we ca. 19 strekkende meter binnen een klein uur opbouwen voor het renoveren van de dakgoot. Verder beschikken we over alle materieel en gereedschap wat verder bij een klus komt kijken.

Referentie

Woningstichting het Grootslag in Wervershoof werkt inmiddels voor het derde jaar samen met Gootlek.nl. Bruno Smit, opzichter planmatig onderhoud bij het Grootslag: ‘Wij waren op zoek naar een duurzame oplossing voor de vervanging van oude zinken goten. We hadden gelezen over de duurzaamheid van EPDM en wilden graag een keer met het materiaal werken. Wij hebben te maken met versnipperd bezit en in de diverse complexen is het daarom lastig om de goten aan te sluiten op de verkochte woningen. Door het gebruik van EPDM heb je dat niet. Bovendien wordt het materiaal uit één stuk aangebracht, waardoor je geen naden hebt waar lekkage kan ontstaan.

Via een zoekopdracht op internet kwamen we terecht bij Gootlek.nl. Bij één van onze woningcomplexen hebben zij de dakgoten ingeplakt. Het resultaat zag er goed uit en we hebben een maand later opdracht gegeven om ook een galerij met dit materiaal te beplakken. Sindsdien werken we samen met Gootlek.nl.

Vorig jaar hebben ze voor het eerst ook bij twee complexen een aantal bergingen met platte daken voor ons gerenoveerd. Daarnaast hebben ze bij zes complexen de goten ingeplakt en bij twee complexen klimbeveiliging aangebracht.’

dakgootrenovatie wervershoof

Blije bewoners

‘Bij ons is de klant koning’, aldus Bruno. ‘Het is dan ook belangrijk dat bewoners zo weinig mogelijk overlast ondervinden van reparaties aan hun huis. Wat dat betreft zijn we zeer tevreden over Gootlek.nl. De medewerkers werken veilig, komen hun afspraken na, ruimen altijd netjes hun rommel op, hebben geen luide muziek aan staan en gedragen zich correct naar de bewoners toe.’

Platte daken

Platte daken

gootlek-platte-daken-dakwerk-2Bij de dakrenovatie of reparatie van uw bestaande platte dak of lichthellende dak is een duidelijke en complete inventarisatie essentieel.Wij stellen vooraf een gedetailleerd plan op met uw wensen en doelstellingen. U ontvangt van ons een goed overwogen renovatie- of dakreparatie advies met levensduur, planning en opbouw, en uiteraard kwaliteit als belangrijke maatstaf.

In de meeste gevallen kan uw oude dakbedekking blijven liggen, deze kan dan fungeren als een dampremmende laag. Hierover wordt een laag isolatie aangebracht, waarover de Resitrix EPDM wordt aangebracht. De randen worden niet zoals de traditionele manier afgewerkt met en trim-, maar met een afdekkap. Deze valt over de dakbedekking, de dakbedekking zit tot het einde van het dak zodat het dak tot aan de rand dicht zit. Ook afwerking met een zinken deklijst is mogelijk, om een klassieke uitstraling te krijgen.

Nieuwbouw daken

gootlek-platte-daken-dakwerk-1Als woningbouwstichting heeft u soms te maken met nieuwbouw. Hier komen vaak platte daken voor. Als dakbedekking wordt EPDM een steeds belangrijker soort voor het waterdicht maken van Platte daken.

Gootlek.nl realiseert al jaren nieuwe platte daken met een hoogwaardig E.P.D.M. rubber dakbedekking voor grote en kleinere opdrachtgevers door Nederland. Gootlek.nl heeft met deze een vaste en goede arbeidsrelatie. De opdrachtgever weet wat voor kwaliteit Gootlek.nl levert, dus werken we veel en vaak voor dezelfde aannemers.

Geballaste, mechanisch bevestigde, of partieel verkleefde daken: voor elk daktype bieden we u de oplossing. Gootlek.nl biedt u het totaalpakket inclusief het leveren en aanbrengen van isolatie, dampremmer, hwa, dakdoorvoeren en lichtkoepels.

Priors Court School 1Groendaken zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Een groendak is een dak dat begroeit is met planten.

Afhankelijk van het soort beplanting en het concept, spreekt men over extensieve en intensieve groendaken.

 

Enkele voordelen van groendaken:

 • Verhoogt de levensduur van het dak
 • Betere warmtewering & geluidsisolatie
 • Verbetert zonnepanelen-rendement
 • Gezondheid & milieu verbeteren
 • Biodiversiteit & leefomgeving nemen toe
 • Visueel een grote toegevoegde waarde

Resitrix EPDM

gootlek-resistitResitrix SK en Resitrix MB zijn beproefde dakbanen van PDT GmbH. Beide producten zijn combinatie-dakbanen van een gewapend EPDM rubber aan de bovenzijde en een hoogwaardige SBS-polymeer-bitumen compound aan de onderzijde. Het resultaat is een uitzonderlijk duurzaam dakproduct, dat voor tal van afdichtingstoepassingen geschikt is en een zeer lange levensduur kan bereiken.

In Resitrix zijn de voordelen van beide componenten zeer goed met elkaar verenigd: een lasbare en (dankzij de wapening) maatvaste dakbaan met de duurzaamheid van EPDM. PDT claimt een levensduur verwachting van maar liefst 40 jaar!

Resitrix MB is een dakbaan voor mechanisch bevestigde systemen. Resitrix SK is een zelfklevende dakbaan, die niet alleen voor daken, maar ook voor dakgoten een uitkomst biedt. Resitrix SK W dakbanen zijn zeer geschikt voor daktuinen en vegetatiedaken door de wortelbestendigheid van de EPDM-toplaag.

Woord van de fabrikant over Gootlek.nl

John Willem van Heck, productmanager voor de Resistrix groep bij Carlisle Construction Materials:

‘Alle medewerkers van Gootlek.nl zijn gecertificeerd verwerkers van Resistit esk.
Bram Mijnen, eigenaar van Gootlek.nl, heeft ons product al van kinds af aan mee gekregen. Zijn ouders zijn namelijk Resistrix-verwerkers van het eerste uur en hebben vele vierkante meters Resistrix en Resistit verlegd. Door zijn ruime ervaring levert Bram een goed stuk vakwerk. De unieke eigenschappen van het product en het goed doordachte concept van Gootlek.nl zorgen dat er voor elke goot een goede oplossing te bieden is zonder sloopwerk’.

Milieuvriendelijk

EPDM-folie is een zeer hoogwaardig product. Dit betekent dat EPDM-folie in slechts 1 laag van 1,6 mm kan worden aangebracht. Dan nog heeft EPDM-folie een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar! Als dat vergeleken wordt met een nieuwe zinkengoot die tegenwoordig ca. 20 jaar mee gaat, scheelt dit aanzienlijk in productiekosten en vervangingskosten.

Dit geldt niet alleen voor de productie van het materiaal, maar ook voor de diverse transporten (grondstoffen, gereed product en afval) en de verwerking van het afval! Al met al een makkelijke manier voor een behoorlijke bijdrage aan de reductie
van de CO2 uitstoot.

Ook geven zink en andere metalen zuren af aan het water wat door de goot in ons grondwater komt.

De voordelen van dakgootrenovatie met EPDM op een rij:

 • duurzaam, het materiaal gaat zeker 50 jaar mee
 • tot wel 50% goedkoper dan zink
 • zeer milieuvriendelijk
 • goed bestand tegen zonlicht, ozon en andere weersinvloeden
 • geen afval-, sloop- en herstelkosten; de bestaande dakgoot kan blijven zitten
 • er wordt geen open vuur gebruikt, dus veiligheidsrisico’s zijn beperkt
 • de oude zinken dakgoot kan doorgaans blijven zitten
 • 10 jaar garantie op werk en materiaal